Gebelikte Cinsel iliski

 

Hyalüronik Asit Dolgu Nedir?

Herhangi bir agresif cerrahi prosedür uygulanmadan cildinizi gençleştirmek istiyorsanız, dermal bir dolgu maddesi en iyi seçenek olabilir. Dermal dolgu maddeleri popülaritesini arttırıyor, çünkü ameliyattan daha güvenli ve daha az pahalılar. Tek bir tedaviden sonra cildinizin canlılığını ve gençliğini geri kazanabilirsiniz, etkileri aylarca sürebilir.

Bir tedavi yöntemini seçmeden, elde etmek istenilen etkileri dikkate alın. Uygulayan doktorunuz ilk muayene sonrası size her seçenekten ne bekleneceğini söyleyebilir. Hangi yöntemi seçerseniz seçin, dermal dolgu maddeleri yaşlanan cilt sorununa cerrahi olmayan yani ameliyatsız bir alternatif sağlar.

UV ışığa strese ve çevresel toksinlere maruziyet ile cildin hücreler arasındaki yapıda kayıp, kollojende yıkım, kırışıklık, kuruluk ve cildin elastikiyetinde kayıp oluşur. Uyguladığımız hyalüronik asit dolgular, derideki kollojen ve elastik fibrilleri(telciği) artırır transepidermal su kaybını hidrasyon sağlayarak yeni su tutarak önler, böylece kırışıklıkların görünümünde daha uzun etkili bir düzelme görülür.

Dolgular yine yaşlanmaya ve zayıflamaya bağlı yüzümüzdeki hacim kaybının olduğu bölgelere, skarlara ve dudaklara dolgunluk kazandırmak amacıyla uygulanır. Hyalüronik asit en önemli dolgu malzemelerindendir. Yan etkileri çok az olabilir. Bunlar enjeksiyon bölgesinde kızarıklık, şişme ve morluk gibi etkilerdir. Dolgu aynı zamanda cilt altında küçük yumrular şeklinde de görünebilir.

Enjekte edilebilir dolgu malzemeleri kişiye daha genç bir görünüm verebilir. Dolguların çoğu, boşlukları, çizgileri ve kırışıklıkları 30 dakikadan kısa bir sürede 4 aydan bir yıla kadar sürebilen sonuçlarla düzeltebilir. Kırışıklık için enjekte edilen dolgu maddeleri kası gevşeten uygulamaların aksine, çizgiyi, kırışıklığı veya alanı birkaç farklı maddeden biriyle doldurur. Sonuç olarak, sorunlu noktalar neredeyse kaybolur.

Dolgu maddeleri aynı zamanda yanaklar, çene, çene çizgileri ve boşlukları doldurup, kaldıran ve hacim kazandıracak niteliktedir. İnce yapılı dudakları doldurmak ve ciltte ki diğer sarkıkları doldurmak içinde kullanılır. Cilde oturmuş yara izlerinizi tedavi etmek için her şeyi denemiş olabilirsiniz ama çözüm bulamadıysanız (sivilce izi gibi) dolgu uygulaması iyi bir çözüm olacaktır. Danışanlar çok derin ve kapsamlı yüz izlerindeki dolgu maddelerinden harika sonuçlar almaktadır.

Dolgunun yapılmaması ve dikkat edilmesi gereken durumlar

  1. Tedavi yapılacak bölgede akut enfeksiyon, inflamasyon ya da kronik cilt problemleri.
  2. Dolgunun bileşenlerinin herhangi birine alerji.
  3. Gebelik, emzirme dönemlerinde.
  4. Otoimmün sistemik reaksiyonların mevcudiyeti.
  5. 18 yaş altı.
  6. Pıhtılaşma ile ilgili hastalıklara.
  7. Keloid ve hipertrofik skarlara yatkınlık.
  8. Antikaogülan ilaç alımı.
  9. İçindeki malzemelere karşı özel bir alerjisi olanlara uygulanmamalıdır.

Hyalüronik Asit Dolgu Dolgu kimlere uygulanır?

Herkese uygulanabilir. Doktorun ön muayenesi aksi bir durum için önemlidir.

Dolgunun yan etkisi var mıdır?

Uygulama sonrasında

  • Şişlik
  • Kızarıklık
  • Morluk gibi yan etkiler yaşayabilirsiniz. Ama bunlar şiddetli olmayacaktır.

Hangi bölgelere uygulanabilir?

  • Yanaklar
  • Göz çevresi ve gözaltı torbaları
  • Çene
  • Dudaklar
  • Ağız kenarı gülme çizgileri
  • Kaş arası
  • Şakaklara
  • Burun bölgesine
  • Kaşa şekil vermek için
  • Elmacık kemiklerine
  • Sivilce ve yara izlerine
  • Eller

Hyalüronik Asit Dolgu ne kadar sürede uygulanır?

Yarım saat içerisine doktorumuz uygulamayı uzmanlıkla gerçekleştirmektedir.

Hyalüronik Asit Dolgu yaptırırsam ne kadar süre sonra tekrar yaptırmam gerekir?

Kişiye göre dolgunun ciltte kalması süresi değişmekle birlikte 1-1,5 yıl süreye kadar kalabilir. 6 ay kontrol için uygun müddettir. Bu kontrolde uygun görülürse tekrarlanabilir.

Yaptırıldığı zaman nelere dikkat etmeliyiz?

İlk saatlerde yüksek ısıdan uzak durulması iyi olacaktır. Herhangi başka kozmetik, güzellik ya da sağlık uygulamasını dolgulu alana yaptırmamak gerekecektir.

Dr. Soytürk, Ankara, 2019

Modern ve Geleneksel Tamamlayıcı Tıp