Torasik Omurga Sağlığı

Torasik omurga, insan omurgasının en uzun kısmıdır. Omurga yapısının çeşitli ölçüleri dikakte alındığında en karmaşık bölgesidir. Üst kısmında servikal omurga ve alt kısmında lomber omurgaya bağlanır. Torasik omurga, boyun tabanından başlayarak karın hizasına kadar uzanan ölçüdedir. Ayrıca Göğüs kafesine bağlanan tek omurga yapısıdır.

Torasik omurga yapısında isimlendirmesi T1- T12 aralığı ile belirlenmiş 12 omurdan meydana gelir. Bu 12 omur, göğüs bölgesinin üstündeki boynu, göğüs kafesini, yumuşak dokuları, esnek eklemleri, kan damarlarını ve sinirleri destekleyen sağlam omurga kolonunun temelini meydana getirir.

Torasik omurların görevlerini inceleyecek olursak;

Omurilik yapısı, vücudumuzun tüm bölgelerine elektrik sinyalleri ileten oldukça önemli kritik bir sinir demetidir. Lomber omurgada yani bel bölgesindeki omurgada daha küçük sinir demetlerine dallanmadan önce beynin tabanından servikal omurganın kemikli vertebral kanalı ve torasik omur boyunca ilerler.

Sırt bölgesinde göğüs omurgası tarafından desteklenen göğüs kafesi, kalp ve akciğerler gibi hayati organları çevrelemek ve korumak için kemikli bir yapı oluşturur.

Torasik Omurgada Ağrı Sebepleri

Kas problemleri, sırtın üst bölümündeki ağrıya yaygın olarak miyofasiyal ağrı da denen kas hasarı veya gerginliği neden olur. Duruş bozukluğu ya da kas gerginliği, kas spazmları dahil olmak üzere büyük sırt ve omuz kaslarının herhangi bir tür hasarı olabilir.

Uzm. Dr. Yasemin SOYTÜRK

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon

Torasik Omurga

 
Kızılırmak Mahallesi
1446. Cadde
Alternatif İş Merkezi
No:12-20
Çankaya/Ankara
 
PAZARTESİ–CUMA 09:00–17:30
CUMARTESİ 09:00–14:00